Ako odstrániť trávu z podrážok tenisiek?

Ako odstrániť trávu z podrážok tenisiek? 🌿

Dlhšie prechádzka po lúke alebo po čerstvo pokosenej tráve v parku môže vašim topánkam narobiť peknú paseku. S našim návodom ale dostanete aj z jemných drážok na podrážke poslednú steblo trávy.

Pokosená tráva, zvlášť ešte vlhká alebo kontaminované dažďom, sa ľahko nalepí na topánky. Aby boli tenisky pripravené aj na ďalší deň, využite chvíle, kedy tráva ešte nezaschla a odstráňte ju z podrážky. K tomu je vhodný kefa s jemnejšími dlhšími štetinami, ktorý sa dostane ľahko všade.

Uschnuté steblá trávy už sú z podrážky o poznanie horšie. Prvým krokom by malo byť ich namočení, napríklad hubkou, ktorú behom pár sekúnd zvlhčíte celú plochu a potom už môžete vziať do ruky precíznejšie kefu a podrážku očistiť.

Odstránenie trávy z podrážky

Malé kúsky čerstvo pokosenej trávy sa môžu dostať aj do švov a jemných priehlbín na bočných stranách podrážky. Tieto časti potrebujú starostlivosť, pretože inak si namočíte celej topánky. Preto si vezmite starý kefka na zuby a centimeter po centimetri sa propracovávejte k opäť krásnym čistým teniskám.

Pretože aj taká bežná práca, ako je čistenie tenisiek od trávy, vám zaistí, že budú vyzerať stále ako nové.