Naťahovacie silikónové šnúrky aneb šikovné riešenie problémov s rozvazováním

Trápi vás neustále sa rozviazaním šnúrky? Problém sa objaví práve vtedy, keď sa ponáhľate, napríklad na dôležitú schôdzku. Tento problém sa dá ľahko riešiť. Ako?

Nepoviazaných šnúrky, to je veda

Pripadáte si po nazutie topánok ako dieťa v prvej triede, ktoré usilovne šnúrku zamotáva na všetky možné spôsoby a nemôže prísť na správne riešenie, ktoré mu zaistí dostatočne pevnú kľučku? Chyba nie je vo vás. "Syndróm rozviazaním sa šnúrok" už skúmali dokonca aj vedci. Podľa tímu z Kalifornskej univerzity v Berkeley za to nemôže nešikovnosť pri zaväzovanie, ale prostá fyzika. Vplyv má pohyb nohy aj zotrvačnosť voľných koncov šnúrok. To všetko spôsobí toľko nenávidenej rozväzovania, ako sa podarilo dokázať v praktickom testovaní. Vedecký tím výsledkom svojho bádania nakoniec venoval plných 17 strán odbornej teórie. Šnúrky, to je skrátka vážna vec, ktorá si zaslúži pozornosť aj vo vedeckých kruhoch. Aby nie, ide tu skoro o život. Koľkokrát už sa vám podarilo si rozviazané šnúrku v zhone prišliapnuť a zakopnúť? My pre vás máme riešenie, ktoré tak obsiahle vysvetlenie našťastie nepotrebuje.

Farebné silikónové naťahovacie šnúrky

Klasické šnúrky už nefrčí, hitom sú naťahovacie šnúrky

Vynikajúcim pomocníkom večného rozväzovania totiž sú silikónové šnúrky . Sú praktické a vyrábajú sa v mnohých farebných kombináciách od veľmi decentných po tie najbláznivejšie odtiene. A hlavne netrpia vyššie uvedeným neduhom, všímali sa. Silikónové naťahovacie šnúrky sa totiž vôbec nemusia šněrovat. Hodí sa do akéhokoľvek typu topánok, ktorý je na zaväzovanie. Takže pristanú treba vašim obľúbeným keckám. Stačí ich jednoducho prevliecť, vďaka rôznym dĺžkam padnú každej veľkosti topánky. Sú veľmi pružné a odolné, takže určite nehrozí žiadna nehoda s pretrhnutím. Súčasne si je v topánke vďaka ich prispôsobivosti upravíte tak, aby vám obuv nijako "neplandala" alebo nebola tesná. Ocenia je zaručene nielen deti a teenageri, ale všetci hraví dospelí, ktorí si potrpia na krásne farby a praktické použitie. Keby náhodou šnúrky kus svojej krásy v čase stratili a vy ste ich nechceli ešte úplne oželieť, stačí ich ľahko vyčistiť.

Natiahnutá modrá silikónová šnúrka