Ako správne navliecť šnúrky do topánok

Robiť správne veci, alebo robiť veci správne? S teniskami môžete zvládnuť oboje. Kúpa kecek totiž znamená urobiť správnu vec. Vaše nohy vám poďakujú za ideálny komfort do nepohody pre každej príležitosti. Ako s tým však súvisí, že sa všetko má robiť správne? Šnúrky môžu priniesť veľkú parádu, a preto si zaslúži správne uviazania. O ktoré by ste sa mali postarať práve vy.

Zaväzovanie šnúrok v štýle cik cak patrí k najviac presláveným spôsobom. Ide o výborný a nevtieravý postup, ktorý nositeľmi zaistí pohodlie a profesionálny dizajn. Je to veľmi jednoduchý trik, určite ho každý pozná, avšak nie všetci poznajú presný a korektné princíp. Prejdeme si tento postup teda poriadne od začiatku.

Máte svoje kecky? Výborne. Prvý, ten najviac hlavnej krok máte za sebou. Prejdime teda k práci s šnúrkami. Postavte si topánku pred seba tak, aby špička mierila smerom od vás. Šnúrku prevlečte oboma dierkami u špičky tak, aby konce smerovali von. Zamerajte sa na vzdialenosti po oboch stranách a vyrovnajte ich tak, aby boli rovnako ďaleko od seba. Táto prvá fáza šnurovanie je najviac zásadný. A to preto, že udáva správny základ pre celý postup.

Do ruky vezmite pravú časť šnúrky a pretiahnite ju naprieč do druhej dierky z ľavého stĺpca. Nemusíte si lámať hlavu, či šnúrku pretiahnete smerom dovnútra či von. V tomto opise budeme využívať metódy, kedy šnúrka bude smerovať zvonka dovnútra. Tento štýl totiž preukazuje viac elegantné výsledok. Avšak v opačnom prípade určite nič nepokazíte. Rovnakú taktiku urobte is ľavou časťou šnúrky. Umiestnite ju teda do druhej dierky z pravého stĺpca. Jediné, na čo treba dávať pozor, je udržanie jednotného postupu po celú dobu viazania. Teda ak raz začnete viazať šnúrku zvonku dovnútra, ďalšie kroky už nemeňte.

Správny postup už poznáte. Opakujte ho toľkokrát, koľko radov vám vaše tenisky ponúka. Nebojte, nebude to trvať dlho a budete môcť vykročiť do sveta vo svojich obľúbených topánkach. Až budete prevliekať šnúrku skrz poslednú dierku, môžete dôjsť k tej najviac šarmantný fáze. Vyberte vami najviac obľúbený štýl mašle a novo stvorený komplet je na svete.

Medzi ďalšie štýly, ako možno šnúrky na topánkach viazať, patrí metódy ako rovné šnúrky, pevná päta, mriežkovanie či uviazanie na mašľu. Ak teda túžite po absolútne originálnom dizajne, pátrajte po takto odlišných postupoch. Ovšem metóda viazanie cik cak je jednoznačne najjednoduchšie, a zároveň najviac obľúbená, a to vďaka rozsahu elegancie, ktorý jej vzhľad poskytuje. Keď zvolíte práve tento postup, rozhodne nič nepokazíte.

Popísali sme vám, ako na navliekanie šnúrok cik cak. Na záver tu nájdete posledných pár inšpiráciou. Budú sa týkať voľby šnúrok. Také materiály, ktoré sa dnes najviac vyrába, sú polyesterové, bavlnené, nylonové či polypropylénové. Lepšie sa vám budú viazať okrúhle, avšak aj placaté sú v dnešnej dobe veľmi obľúbené.

Ako navliecť šnúrky