Ako roztiahnuť tenisky?

Snové topánky, ale trochu vás tlačí? Máme pre vás pár tipov, ako z nich urobiť tie najobľúbenejšie tenisky behom pár dní.

Čo nerobiť?

1. Tenisky s PVC alebo plastovou podrážkou nezahrievajte fénom. Táto metóda funguje iba u kožených topánok. Horúčava môže tieto materiály poškodiť, rovnako ako sa podpíše na lepidle použitom pri výrobe.

2. Netlačte na pílu. Ak vám pri skúšaní topánky nesedí, nepozerajte na to, že sú vo vašej bežnej veľkosti. Každý výrobca tenisiek má iné číslovanie.

Poriadne roztiahnuté tenisky

Ako upraviť veľkosť tenisiek?

Pokiaľ hneď pri skúšaní cítite tlak na palcoch, maličkí alebo pätách, nepodceňte prvý vychádzku. Stačí si tieto miesta oblepiť náplastí a vziať si kvalitný bavlnené ponožky. Zároveň si v nových topánkach neplánujte pochôdzky na celý deň. Krátke cesty, počas ktorých si na topánky zvyknete a roztiahnete ich, sú cestou k obľúbeným keckám.

V prípade, že sú nové tenisky celkovo tesnejší, budete potrebovať hlavne čas. Oblečte si teplé hrubé ponožky a nové topánky noste zatiaľ iba doma. Týmto spôsobom sa vám nepodarí roztiahnuť topánky o 1 veľkosť. Pomôže vám to ale povoliť celý obvod tenisky a to priamo podľa vašej nohy.

Ďalším tipom, ako roztiahnuť kecky, sú mokré noviny. Ak topánky dôkladne vypchať mokrými novinami, natiahnu do seba vlhkosť a budú poddajnejšie. Aby noviny nezničili stielku, nemali by byť úplne mokré. Mokrá papierová guľa by mohla zafarbiť topánku vnútri. Vlhké papiere starostlivo vytvarujte do špičky aj do päty. Teda hlavne tam, kde vás tlačí.

Niekedy to jednoducho nejde: výmena, vrátenie

Než sa pustíte do úpravy veľkosti tenisiek, dobre zvážte, či je to vôbec reálne. Po vašom zásahu už sa nedajú vrátiť ani vymeniť. Ak máte nesprávnu veľkosť, je špička príliš úzka alebo vypchávky na päte nie sú vašim achilovkám pohodlné, potom je oveľa jednoduchšie a rýchlejšie topánky vymeniť alebo vrátiť. V e-shope kecky.cz môžete vymeniť topánky až 30 dní po ich prevzatí.