Ako nosiť tenisky ku kostýmu?

Športová obuv sa stala bežnou súčasťou nášho oblečenia. Umožňuje nám neobmedzený a príjemný pohyb. Radi ich nosíme do práce, na športoviská, vychádzky do prírody aj na party. Ich obľuba rastie as ňou sa menia aj módne trendy v možnosti kombinácie tenisiek s oblečením. Už sme si zvykli nosiť biele tenisky k farebnej sukni, upnutým džínsom doplneným o ľahké sáčko, dokonca aj elegantnému kostýmu.

Ktoré tenisky sú tie správne?

Ak vyrážate do spoločnosti a chcete na svoje okolie zapôsobiť osobitým a elegantným dojmom, treba premyslieť vhodnú kombináciu obuvi s oblečením. Rýdzo športový štýl tenisiek je vhodný k športovému outfitu - džínsom s tričkom či mikinou, poprípade športový sukňu. Dnešné módne trendy sú uvoľnenejšie a kombinácii štýlových tenisiek s elegantným pánskym oblekom či dámskym kostýmom želajú.

Viete vhodne kombinovať?

Hľadáte svoj vlastný osobitý štýl v odievaní, obutie, účesu aj starostlivosť o zovňajšok? Základom úspechu je vedieť jednotlivé prvky vhodným spôsobom kombinovať. Známe osobnosti, ktoré spolupracujú s tímom návrhárov a vizážistov vám v tom môžu výrazne pomôcť a byť zaujímavou inšpiráciou. Pre ľahké kombinácia je vhodné voliť skôr jednofarebný outfit aj obuv.

Tenisky a kostým

Outfit vhodný k teniskám?

Tenisky a športové outfit pôsobí sviežo a mladistvo. Navyše je veľmi pohodlný a môžete v ňom robiť takmer čokoľvek. Niet divu, že prelomiť spoločenské dogmu a stal sa obľúbený u mladých manažérov, ktorí pre svoju prácu vyhľadávajú reprezentatívne, ale zároveň komfortné oblečenie a obutie. Na návrhy elegantných a športovo ladených oblekov sa začali zameriavať aj jednotliví výrobcovia (Tom Ford, Chanel).

Aké tenisky sú vhodné k šatám?

K športovému outfitu sa hodia takmer akékoľvek tenisky na nízkej platforme. Pre športové účely je lepšie siahnuť po teniskách s dokonale odpruženou podošve. K upnutějším šatám či sukniam môžete voliť tenisky bez výraznejšej platformy. Naopak k uvoľnenému oblečenie - šatám či sukňu sa tenisky s výraznejšou platformou dokonale hodí. V závislosti na sezóne voľte materiály i farebné kombinácie.

Ktoré materiály a farby sú vhodné?

Pre letné obdobie sú vhodné skôr priedušné textilné materiály, na jar aj na jeseň môžete siahnuť po kožených i syntetických teniskách. Farebné kombinácie voľte s rozvahou. Nič nepokazíte bielou a čiernou klasikou, vhodné sú tiež jednofarebné kombinácie, striedanie farebných odtieňov. V letnom období sa môžete viac pohrať s farbami, ktoré vašu vizáž spestria. Snažte sa však voliť outfit podľa aktuálnej aktivity bez extrémnych kombinácií.

Spoločenský odev versus tenisky

Tenisky ako doplnok ku spoločenskému oblečeniu v sebe musí mať tiež nádych mierne elegancie. Skvele vyzerajú tenisky balerínkového štýlu. Tie je možné bez problému doladiť k šatám aj púzdrovými sukniam. K pánskemu obleku aj dámskemu kostýmu voľte radšej tenisky mokasínový strihu. Dobre sa hodí aj ku kombinácii rovno strihaných nohavíc s blúzkou či ľahkým sáčkom. Tenisky sú znesiteľným doplnkom tiež k dlhému kabátu.

Klasické kostýmy - sako so sukňou sú dnes postupne nahrádzané nohavicami s blúzkou a sakom. Dôvodom je predovšetkým ich praktickosť. Sú vhodné na rokovaní aj pre spoločenskú udalosť. Pokiaľ chcete pôsobiť uvoľneným a ležérnym dojmom, sú tenisky ideálne a módne voľbou.