Historie značky New Balance

Výroba značky New Balance sa začala už na začiatku 20. storočia, konkrétne v roku 1906. Jej zakladateľom bol William J. Riley, ktorý zabezpečil bohatú budúcnosť nielen tejto firme, ale aj kvalitné a zdravotnej obuvi. Sídlom, kde príbeh začal, bol americký Boston. Hlavnou myšlienkou tejto spoločnosti bolo spríjemniť ľuďom ich kroky a vyrábať okrem topánok ako takých aj príslušenstvo vedúce k zdokonaleniu komfortnej chôdze.

Výroba tenisiek New Balance

Práve takým prvkom, ktorý mal príjemnú chôdzu podporovať, bol členkové podporný oblúk. Ten mal za úlohu udržiavať chodidlo v správnom tvare a prispievať vhodnému rozpoloženie topánky. Tento typ "zdokonalené" obuvi bol obľúbený u mnohých zákazníkov, medzi ktoré patrili napríklad policajti, zdravotníci či záchranári. Popularita týchto topánok bola vysoká predovšetkým z toho dôvodu, že poskytovali pohodlie aj pri dlhom každodennom nosení.

V roku 1934 prišla prvá významná zmena vo vedení spoločnosti. Novým obchodným partnerom sa stal Artur Hall, ktorý vďaka bohatým skúsenostiam v obore mohol rozšíriť obľúbení značky. Súčasťou ponuky bola nielen športovú obuv, ale aj zdravotnícka obuv dostupná len na predpis.

Rok sa s rokom zišiel a William J. Riley sa rozhodol odovzdať svoje životné umenie manželom Kiddovým. Pani Kiddovmu bola Williamovým priamym potomkom, a preto bola rodinná tradícia značky zachovaná. Tí pokračovali v danej filozofiu značky, ktorej jadro myšlienky spočívalo v snahe vyrábať špeciálne dizajnovú obuv, ktorá bude výborným spoločníkom pri športe aj bežných či výnimočných udalostiach.

Výrobné sklady New Balance

Významným prevratom vo vývoji tejto značky bola výroba svetového modelu Trackster. Jednalo sa o vôbec prvý typ obuvi, ktorá vynikala vlnitú podrážkou dostupnú v mnohých šírkach. Tá zaujala pozornosť mnohých športovcov, ktorí obuv pre jej kvalitu označili ako najvhodnejšie pre náročných zákazníkov.

Ďalšou dominantou značky New Balance bola výroba najľahších tréningových topánok s názvom NB 890. Ľahkosť pohybu a jedinečná citlivosť k nohám upútala všetky typy zákazníkov. Znamenitý úspech bol výsledkom produkcie založenej na domácej výrobe, viere v tímového ducha a starostlivosť pri tvorbe každého jedného páru.

V súčasnosti sa pod touto značkou vyrába nielen kvalitnú obuv, ale aj oblečenie. Práve vďaka vlastnostiam topánok New Balance, na ktorých bola vzájomná spokojnosť výrobcu i zákazníka postavená, patrí dnes originálne kúsky k najviac obľúbeným.