Plesovky nové doby - aneb v teniskách na ples

Milujete plesy a hľadáte inšpiráciu, ako si maximálne užiť zábavu a zároveň si nezničiť svoje nohy? Zamerajte sa na taký outfit, ktorý Vám dopraje to najviac. Čím ďalej tým viac sa na plesoch nosí tenisky k šatám, a to nielen na prezutie. Zvlášť ak zvolíte komplet, ku ktorému taký štýl obuvi skrátka dokonale padne.

Ku ktorému outfitu sa teda tenisky hodí? Než prejdeme k zmienke o šatách, bavme sa najskôr o overaloch. Jedná sa o úplne bezchybné kúsky, ktoré sú elegantné, majú štýl, a navyše dajú možnosť pretancovať bezstarostne noc. Netreba si robiť starosti nad tým, či Vám sukne pri tanci či výskokoch neukazuje viac, než by ste chcela ukázať. Odlíšite sa od ostatných, budete originálna a tenisky sú tu priamo na mieste.

Vans tenisky na ples

Voľte však také tenisky, ktoré nebudú príliš mohutné. Uprednostnite určite také, ktoré svojim elegantným vzhľadom a drobnú veľkostí budú dokonalým doplnkom vášho trendy setu. Také, ktoré budú čerešničkou na torte a pôjdu s Vami naprieč k novým zážitkom. So značkami ako Vans či Veemes nájdete to, čo hľadáte. Akú charakteristiku by teda tenisky na ples mali rozhodne spĺňať?

Odporúčame sa spoľahnúť na textilný materiál, a to ideálne v tenkej vrstve. Tým chceme povedať, aby ste nesiahla po textilných topánkach, ktoré budú široké a budú pripomínať skôr jesenné zateplenú klasiku. Nezabudnite zvoliť tiež vhodný štýl topánok. Topom pre overaly i šaty sú nízke tenisky či kecky na vystúpené podpätku. Zosilnený elegantný zovňajšok však posilní tenisky nízke.

Na čo by ste sa iste mala zamerať, je farba ako šiat či overalov, tak topánok. Najskôr sa budeme venovať menej zložitému. A to topánkam. Tenisky rozhodne neladí do krikľavých farieb, ktoré sú ideálne na nosenie do mesta. Síce chceme docieliť pár neprehliadnuteľných pohľadov, ale iba v štýle uznanie. Preto zvoľte tradičné farby. Biele tenisky, či kontrastné čierna sfarbenie dovedú váš outfit k topu. Jediná možná farba topánok, ktorá nebude z krajov spektra, je tá vášho oblečenia - nech už teda zvolíte čokoľvek.

Konečne sa dostávame k tomu, aké šaty by mali byť k teniskám volené. Tu môžete byť oveľa viac kreatívny, čo sa farieb týka. Akákoľvek farba je krásna, ak vyjadruje prúdenie vašej duše. Nemusíte sa báť siahnuť napríklad aj po ružovej, zelenej, modrej či fialovej. Nie je však nezvyčajné, že dominantnú farbu plesu vyhrá červená. Experimentovať je teda na mieste.

Plesov sa v dnešnej dobe koná čím ďalej tým viac. V zásade sa odlišujú tým, či sú formálne alebo neformálne. Medzi plesy prvej kategórie patria neodmysliteľne maturitné, mestské či univerzitné. Neformálnymi sú naopak menšie akcie, plesy odborové, ako napríklad poľovnícke, chovateľské či hasičské. Korunujícími udalosťami zo všetkých spomenutých sú samozrejme tie maturitnej. Pre človeka, ktorý ples zažíva v hlavnej úlohe, sú totiž neopakovateľné. Pamätajte si úsmevy, pohľady, tanečné zážitky, a nie bolesti zo zle zvolených topánok.