Ktorá farba tenisiek je tá správna?

Pohodlné športové topánky či tenisky sú bežnou súčasťou nášho šatníka. Obúvame si je takmer denne úplne automaticky - do práce, do školy, do prírody, na ihrisko. Niekto má svoj vyhranený nadčasový štýl, iný rád siahne po aktuálnom módnom trende. Ak patríte medzi vyznávačov športového štýlu s vycibreným vkusom, určite vás bude zaujímať, aké trendy sú tento rok v móde.

Tenisky výrazných farebných kombinácií

Jednoznačným hitom tohtoročnej sezóny budú tenisky výrazných farieb i netradičných farebných kombinácií. Nebojte sa byť odvážni a vynaliezaví. Výrobcovia športovej obuvi - Vans, Veemes, New Balance pre vás chystajú príjemné prekvapenie. Sýte aj fosforové zvýraznené farby zvrškov aj podošvou obuvi obohatí váš štýl. Zásada obúvanie je jednoduchá - čím viac kombinácií a farieb, tým lepšie. Na svete nie je len čierna a biela, ktorá sa hodí ku všetkému.

Tenisky v štýle retro

Naši teenageri majú tento rok ešte jednu unikátnu šancu si vyskúšať, ako sa na ihrisko aj do školy obúvali ich rodičia. Aj v tomto roku totiž budú módne tenisky v štýle 80. a 90 rokov. V kurze budú špecifické siluety, kombinácia viacerých farieb, avšak pri zachovaní kvalitných materiálov. To však nemusí mladých športovcov nijako odradiť. Ak si svoje retro tenisky vhodne doladí k ostatnému oblečenie, môžu medzi rovesníkmi zožať vlnu obdivu.

Tenisky v štýle "trail inspired"

Ďalším pomerne zaujímavým trendom je nosenie športovej obuvi určenej pre náročné športové aktivity aj turistiku. Obuv má svojim prevedením zabezpečiť predovšetkým hľadisko kvalitného a zdravotne nezávadného obúvania. Zároveň vytvára zaujímavé prepojenie medzi obuvou vhodnú do mesta i do hôr. Módne modely sú určené pre mužov aj pre ženy. Mladí športovci si môžu okrem pohodlia vybrať tiež obuv so zaujímavým dizajnom a farebným prevedením.

farebné tenisky

Tenisky dvoch farieb

Konzervatívny vyznávači športového štýlu, ktorí nechcú pôsobiť na svoje okolie príliš výrazne, siahnu skôr po kombináciu dvoch farieb. Prepojenie farieb môže byť veľmi jednoduché - napríklad ženy môžu voliť kombinácii bielej podošvy versus zvršok obuvi v lososovej farbe, zaujímavá je tiež biela s červenou či žltá s oranžovou farbou. Muži môžu siahnuť po obuvi sa šedým zvrškom v kombinácii s tyrkysovo zelenou podrážkou. Efektívne pôsobí tiež kombinácia bielej farby s čiernou alebo modrou.

Podarilo sa vám konečne vybrať tie najlepšie tenisky? Teraz už stačí len doladiť k nim slušivý outfit a vyraziť do spoločnosti, za športom alebo do nádhernej jarnej prírody.