Ako vybrať topánky pre priateľa / priateľku ako darček?

Otočili ste list kalendára as úľakom zistili, že sa neodvratne blíži narodeniny vášho priateľa? Márne premýšľate, ktorý darček by bol ten správny, aby prekvapil a zároveň potešil? Čo napríklad nové tenisky, čo práve letí? Praktický darček zaručene poslúži a nesklame. Ak poznáte aspoň trochu vkus svojho partnera, máte čiastočne vyhrané. Nasledujúcich pár tipov vám poslúži ako návod ako si s týmto pálčivým problémom efektívne poradiť.

Zistite si správnu veľkosť partnerovi obuvi

Aby zvolená obuv partnerovi dobre poslúžila, je vhodné poznať presnú veľkosť i šírku obuvi. To môže byť niekedy naozaj aj tvrdým orieškom, pretože mnohí výrobcovia obuvi majú svoje číslovanie. Skúste prejsť botník svoje drahé polovičky a tam nájdete odpoveď. Ak zvolíte obuv rovnakej značky, je nádej na úspech. Zamerajte sa tiež na voľbu vhodného strihu a zvážte, či sa obuv hodí pre aktuálnu sezónu a počasie.

Pri nákupe sa informujte o možnosti výmeny obuvi

Ak nakupujete tovar z internetu, máte možnosť do 14 dní bez udania dôvodu vrátiť či vymeniť. V kamennej predajni je dobré sa pri nákupe radšej informovať. Predajne spravidla uvádzajú dobu 30 dní pre výmenu nenosené obuvi. Pri voľbe zlej veľkosti by vám mali v kamennej predajni ponúknuť zadarmo výmenu veľkosti či výmenu za iný model, prípadne darčekový kupón pre budúci nákup. S vrátením peňazí môže byť problém.

Uschovajte si účtenku pre prípadnú reklamáciu obuvi

Obuv patrí do kategórie spotrebného tovaru a tak je vhodné si ponechať doklad o jej zakúpení pre prípadnú reklamáciu. Účtenku si radšej skopírujte, pokiaľ by došlo k vymiznutiu pôvodného textu. Vlastné reklamáciu môžete pri problémoch uplatniť po dobu dvoch rokov. Predajca by vám mal v prípade uznania reklamácii obuv vhodným spôsobom opraviť alebo vymeniť, prípadne vrátiť peniaze.

Zvolený darček opatrite originálnym obalom

Zaujímavý aj pútavé obal obdarovaného milo poteší. Topánky môžete postupne vložiť do niekoľkých krabíc odstupňovaných podľa veľkosti a celý proces rozbaľovaní tak urobiť napínavejším. Tiež môžete voliť obal nevšedného tvaru, výrazné farebné kombinácie či špecifického materiálu. Ak sa necítite byť v tejto oblasti dostatočne zruční a nápadití, oslovte sa zabalením radšej pracovníkmi baliaceho kútika v obchodnom dome.

Radosť obdarovaného partnera je zaiste milou odmenou za celú túto snahu. Nákup nemusí byť vôbec zložitý. Modely z novej kolekcie na stránkach spoľahlivých internetových podnecujú fantáziu. Ak sa budete riadiť vhodným odporúčaním, s výmenou či vrátením nevhodne zvoleného darčeka by nemal byť problém.

Ako vybrať topánky ako darček?