Tenisky do lesa

V teniskách do lesa? 🌲 Pokojne!

Bývate v meste a raz za čas by ste radi utiekli do prírody, ale nemáte čo si obuť? Kupovať si kvalitný pohorky na 3 výlety za sezónu nie je príliš rozumné a tak pre vás máme variantu, ktorá vás poteší. Kúpte si kvalitné tenisky!

Pri výbere tenisiek do lesa, ktoré však plánujete nosiť aj inam, by ste mali skĺbiť nielen vzhľad, ale niekoľko ďalších vlastností a zabezpečiť si tak pohodlné prechádzky bez premočených ponožiek a pľuzgierov.

Tenisky do lesa

Silná podrážka 🥾

Po prešliapaných cestičkách aj na zarastené lúke oceníte silnú a pevnú podrážku, ktorá utlmí všetky nerovnosti. Zároveň ale musí byť aj ohybná, aby po pár nachodených kilometroch nepraskla.

Mäkkú, ale silnú podrážku majú všetky tenisky New Ballance. Či už vyberiete ten klasický štýl alebo športovejší s vyššou podrážkou, nešliapnete vedľa.

Dajú sa utiahnuť 👟

Obľúbené nazúvaky nie sú na prechádzky po lese ideálne. A hneď z dvoch dôvodov. U topánky, ktoré neobopína nohu pevne, hrozí ľahšie vyvrtnutie členka. Na ceste plnej prekážok a nerovností môžete bolestivému zraneniu predchádzať hlavne správnym obutím. Ďalším dôvodom, je ich ľahké vyzutie. To, čo je ich prednosť v mestskom využitia, môže byť veľký problém pri niekoľkých hodinovej prechádzke lesom. Nenechajte si pokaziť deň.

Nepremokavosť 💧

Ranná rosa, ľahký dáždik alebo prietrž mračien, to všetko vás môže na ceste stretnúť. V prírode sa ale neschováte pod strechu alebo do kaviarne, treba myslieť aj na náhle zmeny počasia. Preto vyberajte tenisky do lesa buď z nepremokavých materiálov (napríklad kože), alebo plátené tenisky, ktoré môžete ľahko naimpregnovať.

Nepremokavé tenisky

My odporúčame impregnovať všetky topánky. Vďaka tomu sú nielen odolnejšie voči vode, ale ľahšie sa z nich dostávajú rôzne nečistoty a zaistíte si tak dlhšiu životnosť topánok.