Trendy tenisky 2020

Trendy roku 2020, ktoré tenisky sa budú nosiť?

Móda je veľmi premenlivá a platí to aj pre svet tenisiek. S ktorými modely zaručene zabodujete v roku 2020?

Minimalizmus a udržateľnosť

Tiež móda pozvoľna reaguje na presvedčení, že by sme si mali viac vážiť planéty a podporovať udržateľnosť. Ruka v ruke s tzv. Slow fashion kráča aj minimalistické poňatie.

Hľadáte tenisky, ktoré za rok neodložíte, pretože sa vám už k ničomu nehodí? Pokiaľ už v botníku nemáte minimalistické biele sneakers, v roku 2020 máte najvyšší čas na ich obstaranie. Rad značiek ako napríklad New Balance ich do svojho portfólia zaradila. Biele tenisky si kúpite v pánskych i dámskych kolekciách.

Ak už sa cítite byť zahltenia farebnými a bláznivými modely, iste s veľkou úľavou uvítate trend jednoduchosti, ku ktorému sa má v najbližšej budúcnosti prikloniť čoraz viac výrobcov. A ak chcete udržateľnú filozofiu dotiahnuť k dokonalosti, pozrite sa po teniskách z recyklovaných materiálov.

sláva farbám

Čím bláznivejšie, tým lepšie, mohlo by znieť heslo pre rok 2020 vo svete tenisiek. Prakticky každá značka vypustila do sveta nejaký ten pestro farebný model. Vyskúšať môžete napríklad tie, ktoré pripravil americký Vans.

Povolené sú prakticky akejkoľvek kombinácie. Cieľom je doslova rozžiariť ulice a rozbiť klasickej čiernej outfity, ktorých denne vídame na uliciach stovky. Tento rok praje všetkým, ktorí sa neboja byť v móde odvážni.

Inšpirovať sa môžeme aj pohľadom do minulosti. Len máloktorá epocha bola tak farebná ako 80. roky. Využiť pre moderné outfit smelo môžete aj disko trendy z "osemdesiatok". Metalické odtiene, neónové farby a pestrosť na každom kroku sa vrátili aj v roku 2020. Nebojte sa sýtych farieb, ktoré dokonca pripomínajú výjavy z vesmíru.

Topánky na platforme

Tenisky na platforme si svoju najslávnejšiu éru prežili v 90. rokoch. Mnohí sú z nich nadšení, iní by ich najradšej videli ako súčasť módnej histórie, ktorá už sa do ulíc nikdy nevráti. Prišiel však rok 2019 a mohutné tenisky sa v plnej sile objavili znova.

Tomuto špecifickému trendu predpovedali mnohí experti doslova krátky život. Robustné platformy, ktoré vyzerajú ako z otcovho botníku, sa síce pomaly vytrácajú, v jemnejšej a umiernenejších podobe sa však tenisky na platforme nosia aj tento rok. Tie sa hodia dokonca aj k sukniam.

Je len na vás, či im dáte šancu. Pôsobí kontroverzne a rozhodne nie sú nič pre tých, ktorí radšej splynú s davom. Na druhú stranu sú však úžasne pohodlné. Hlavne slečny však ocenia, že im podobný typ topánok naviac pridá vytúženú centimetre a skvele predĺžia nohy. A čo k nim nosiť? Vyskúšajte napríklad džínsy a košeľu.


Trendy tenisky 2020